Casting


Wie acteur of actrice wil worden en wil meespelen in opwindende Nederlandstalige of Vlaamse films kan zich aanmelden bij Godelina. Indien je geselecteerd wordt kan je onder begeleiding van een coach en een regisseur, al dan niet met of zonder publiek, een eerste test komen doen.

Godelina krijgt op dit moment heel veel aanvragen van mannen en vrouwen om castings te doen. Door de enorme vraag kunnen we niet iedereen uitnodigen voor een casting. Koppels die zich aanbieden krijgen voorrang op mannnen die zich alleen aanbieden. Voor vrouwen die aan castings zouden willen meedoen hebben we een apart professioneel parcours. Wij willen niet zomaar vrouwen in erotische films neerzetten. Wij zijn op zoek naar 'Godelinas'. Dat wil zeggen dat we na een intake gesprek het juiste parcours proberen uit te stippelen met de kandidate. Onze 'Godelinas' zijn vrouwen die zowel in de BV wereld als in de film wereld een rol kunnen spelen indien ze dit zouden wensen. We zoeken daarbij ook naar ALLE MATEN EN GEWICHTEN! Heb geen schroom, wij halen het beste en het mooiste uit alle vrouwen die naar de Godelina studio's komen! En nee... bij een echte casting moet je niet onmiddellijk van bil gaan op een sofa met de fotograaf!

Vragen over en voor nieuwe acteurs en actrices in de Vlaamse adult industrie:

In principe kan iedereen die meer dan 18 jaar oud is, en op vrije basis zijn of haar keuze maakt om te acteren in een erotische film inderdaad acteur of actrice worden. Dat wil echter nog niet zeggen dat je zo maar kan acteren in een Godelina film! Godelina wil er zeker van zijn dat jij als acteur of als actrice goed hebt nagedacht over je keuze en weet waar je aan toe bent. Daartoe vindt er altijd een inleidend en verkennend gesprek plaats. Je moet beseffen dat je een rol gaat spelen in een bepaalde tak van de filmindustrie die verregaande consequenties heeft voor je verdere loopbaan en carrière. Wij bij Godelina oordelen niet over iemands motieven om in deze filmindustrie te stappen. Maar niet iedereen is zo vrijdenkend! Daarenboven is film, foto en internet vandaag de dag onverbiddelijk van blijvende duur. De film die je vandaag maakt, en waarin je waarschijnlijk trots een spetterende acteerprestatie neerzet, is over 10 jaar nog te zien. Daar moet je nu reeds rekening mee houden!

Dat hangt ervan af wat jij veel vindt. Je wordt in vergelijking met een gewone baan inderdaad behoorlijk betaald. Maar je kan in Nederland en Vlaanderen niet onmiddellijk ontzettend 'rijk' worden als acteur of actrice, daar is de markt te klein voor. Daarenboven zijn er andere spelers (zoals Proximus en Telenet) die potentiële afnemers zijn van erotische films en die door hun vergoedingssysteem de prijzen bepalen op de markt. Laat het ons zo zeggen, George Cloony verdient stukken meer dan wat jij ooit in Nederland en zeker Vlaanderen zal verdienen, ook al acteer jij naakt. Godelina betaalt haar acteurs en actrices correct en daadwerkelijk op de dag van de opnames! (tenzij er andere afspraken worden gemaakt).

Alle Godelina acteurs en actrices werken mee uit vrije keuze. Het minste wat er van hen kan gezegd worden is dat ze zich bijzonder hartelijk amuseren op de set. Het Godelina productie team zorgt dan ook voor een ongedwongen en professionele sfeer op de set, waardoor iedereen zich op zijn gemak voelt om goede acteerprestaties neer te zetten.

Waarschijnlijk is het het moeilijkst voor de man. Het is geen evidentie om te presteren in de aanwezigheid van een productie team. Vooral voor nieuwelingen is het ook niet evident om te ondervinden dat er ook echt moet geacteerd worden. Sex hebben thuis tussen de lakens is niet hetzelfde als vrijen op een filmset. Je zal even moeten wennen, via een of meerdere proefopnames, aan het gefilmd worden terwijl je acteert dat je de liefde bedrijft met een gekende of ongekende partner.