Godelina: over alles wat ons opwindt


Godelina is een initiatief dat op zoek gaat naar wat mannen en vrouwen opwindt. De klassieke adult industrie heeft zich wereldwijd in de eigen voet geschoten door haar content gratis weg te geven. In de plaats daarvan leggen bedrijven zoals Godelina zich toe om te spelen op de grens van braaf tot stout, van zacht tot hard, van onderhoudend tot opwindend. Godelina is daarmee het eerste mediabedrijf in de Benelux dat schrijft, produceert, en filmt over al wat opwindend is.

Het logo van Godelina werd ontworpen door tekenaar Jan Bosschaert. Jan Bosschaert (1957) is onder andere bekend van de stripreeksen Sam, Jaguar en De Geverniste Vernepelingskes (samen met Urbanus). Het logo van Godelina verwijst naar de legende van Godelina.


Wie is Godelina?

De bloedmooie, jonge en immer vrijgevige Godelina werd uitgehuwelijkt tegen haar zin en door haar schoonfamilie mishandeld, uitgehongerd en opgesloten. Toch bleef ze als gevangene het karige brood dat ze kreeg delen met de armen. Godelina kon ontsnappen maar werd door haar vader teruggestuurd naar haar man. Kort daarop werd zij gewurgd met een halsdoek door twee van diens knechten. De knechten gooiden haar in een waterput. Haar man hertrouwde en kreeg een blind dochtertje bij zijn nieuwe vrouw. Door haar ogen te wassen met het water uit de waterput waarin het lichaam van Godelina was gegooid, kon het kind terug zien.

Mission Statement van de investeerders achter Godelina