29 september - 2017
26 dinges die je niet wist over Playboy baas Hugh Hefner

26 dinges die je niet wist over Playboy baas Hugh Hefner

Gisteren stierf Playboy icoon Hugh Hefner op 91 jarige leeftijd. Hier volgen 26 details uit zijn leven die je waarschijnlijk nog niet wist.

1. Hefner had een job bij Esquire. Ze weigerden hem een opslag van 5 dollar. Hij ging weg om Playboy op te richten.

Hefner ging naar de Universiteit van Illinois. Daar haalde hij een diploma in psychologie, kunst en creatief schrijven. Met die diploma’s vond hij een job bij Esquire magazine. Als cartoonist. In 1952 ontstond er een discussie. Hefner vroeg 5 dollar opslag. Die werd geweigerd. Dus ging hij weg. Hij overtuigde daarop 50 mensen om te investeren in een nieuw project, Playboy. Hij zocht en vond 8000 dollar waarvan 1000 dollar van zijn moeder. Playboy startte in 1953.

2. Om de eerste Playboy uit te brengen gebruikte Heffner een 5 jaar oude foto van Marilyn Monroe

Hefner vond net geld genoeg om het eerste Playboy magazine op de markt te brengen. Maar hij had nog geen cover model. In de catalogus van een kalender bedrijf in Chicago vond hij een 5 jaar oude foto van Marilyn Monroe. Hij kocht de foto voor 500 $. Omdat Monroe ondertussen iet of wat beroemd was geworden verkocht het eerste Playboy nummer meer dan 50.000 exemplaren.

3. Playboy was niet de eerste keuze als naam voor het magazine

Hefner wilde zijn magazine ‘Stag Party’ noemen. Maar er bestond reeds een magazine onder de naam ‘Stag’. Hefner was verplicht een andere naam te zoeken. Het werd Playboy.

4. Het was een affaire van zijn vrouw die van Hefner een Playboy maakte

Hefner was absoluut geen playboy toen hij het magazine lanceerde. Hij trouwde met zijn eerste vrouw Mildred “Millie” Williams in 1949. Enkele dagen voor hun trouw bekende Mildred dat ze een affaire had gehad tijdens hun verloving terwijl Hefner in het leger zijn militaire dienst vervulde. Hefner liet hierover optekenen dat het het meest afschuwelijke moment van zijn leven was. Omdat ze zich schuldig voelde en het huwelijk wilde redden liet zijn vrouw hem vrij om ook een affaire te hebben met andere vrouwen. Uiteindelijk zouden de affaires het einde van het huwelijk betekenen. Mildred en Hefner gingen uit elkaar in 1959. Ze kregen twee kinderen.

5. Hefner hielp de carrière van Bill Cosby en Dick Gregory lanceren

Cosby en Gregory werden allebei beroemde zwarte comediens. In de beginjaren van hun carrière bestond er in Amerika echter de segregatie. Zwarten mochten niet zomaar overal optreden. Hefner gaf beide zwarten een kans om in de jaren zestig op te treden in de Chicago Playboy Club. Zonder deze jump start in hun carrière hadden beide heren het waarschijnlijk nooit zo ver geschopt.

6. Hefner is de reden waarom het beroemde Hollywood teken nog bestaat

In 1978 waren de Hollywood letters boven het iconische stadje zo aangevreten door termieten dat het gemeentebestuur de letters wou opruimen. Hefner startte een campagne om de letters te redden. Vrienden en en kennissen brachten 250.000 dollar bij elkaar om het Hollywood teken te restaureren. Hefner betaalde zelf 28.000 dollar om een nieuwe letter ‘Y’ te laten maken en plaatsen. In 2010 doneerde hij 1 miljoen dollar om het land waarop het teken staat uit de handen van ontwikkelaars te houden.

7. Hefner kocht zelf twee Playboy Clubs die geen zwarte meisjes wilden engageren

In de jaren zestig ging er in bijna elke grote Amerikaanse stad een Playboy Club open onder franchise voorwaarden. Dat wil zeggen dat de Clubs geen eigendom waren van Playboy maar wel een franchise fee betaalden om de naam te mogen gebruiken. Hefner was bijzonder teleurgesteld te vernemen dat de clubs in New Orleans en Miami geen zwarte vrouwen als Playboy bunnies wilden aannemen en geen zwarte bezoekers toelieten. Hij benaderde de eigenaars en kocht de twee clubs voor een veel te hoge prijs. Van zodra de clubs in zijn handen waren mochten zwarte vrouwen er aan het werk en mochten zwarte mannen de clubs betreden.

8. Dankzij Playboy werd er een echt konijn naar Hugh Hefner vernoemd

Het schattige konijntjes logo veroverde de wereld via magazines, films, websites en clubs. In de jaren 80 besloot het Amerikaanse ministerie US Fish and Wildlife Service een konijnensoort naar Hefner te vernoemen. Vandaar dat er vandaag een “Sylvilagus Palustris Hefneri” bestaat. Het beeld van het konijn zou Hefner hebben van een dekentje uit zijn kindertijd.

9. Hefner staat in het Guinness World Record boek, maar niet voor wat je denkt

Het zal allicht niet verbazen dat Hefner tijdens zijn 91 jarige leven het bed deelde met honderden zoniet duizenden vrouwen. Toch is het niet die verdienste waardoor Hefner in 2011 in het Guinness World Record Book werd opgenomen. Hefner blijkt, hou u vast, de grootste privé plaboek collectie te hebben. Hefner heeft niet minder dan 3.000 plakboeken (scrapbooks) gemaakt tijdens zijn leven. De plakboeken bevatten foto’s, teksten en memorabilia uit de persoonlijke Playboy geschiedenis van Hefner.

10. Hefner zal waarschijnlijk naast Marilyn Monroe begraven worden

Hefner en Monroe hebben elkaar nooit ontmoet gedurende hun leven. Maar Hefner dankt zijn imperium aan Monroes foto’s. In 1992 kocht Hefner de crypte naast de crypte van Monroe in het Westwoord Village Memorial Park in Los Angeles waar Monroe begraven ligt. Hij betaalde er 75.000 dollar voor. Volgens ingewijden zou er in Hefner’s testament staan dat hij in deze crypte wil begraven worden naast Monroe. In 2000 maakte komiek Jay Leno de grap dat als iemand 75.000 dollar betaalde voor een graf naast Marilyn Monroe hij het recht zou moeten hebben om op haar begraven te worden en niet ernaast.

11. Hefner trouwde 3 maal, had 4 kinderen en sliep met ca 2000 vrouwen

Hefner kreeg zijn 4 kinderen uit zijn eerste twee huwelijken. Zijn derde huwelijk in 2012 met Playmate Crystal Harris (FOTO onder) was nogal speciaal. Hij was 86, zij was 26. Zij zei tegen de pers dat ze trouwde voor de ‘zekerheid’ die het huwelijk met zich meebracht. Nu Hefner dood is blijkt dat er goed voor Harris zal gezorgd worden maar dat ze eigenlijk niets van het fortuin van Hefner krijgt, dat gaat naar de 4 kinderen en verschillende goede doelen. Uit zijn eerste huwelijk met Mildred Williams kreeg hij Christie en David. Zijn tweede huwelijk was met Playmate Kimberly Conrad in 1989. Uit dat huwelijk kwamen Marston (1990) en Cooper (1991).

12. Exentriciteiten

Hefner zou al zijn maaltijden in bed gegeten hebben, nooit aan een tafel. Gasten die hem bezochten zouden nooit te eten hebben gekregen. 

13. Gouden kooi

De vriendinnen die bij Hefner mochten wonen leefden in een soort kooi met gouden tralies. De meisjes kregen een slaapkamer toegewezen maar werden verondersteld elke avond langs te komen bij Hefner om gezamenlijk de liefde te bedrijven.Het avondritueel bestond erin dat Hefner op bed ging liggen met een door Viagra geproduceerde erectie. Elk meisje ging dan een minuut of twee op de erecte penis zitten terwijl de andere meisjes hun best deden om Hefner in opgewonden toestand te houden. Er zijn weinig getuigenverslagen te vinden van meisjes die de seks met Hefner leuk of lekker vonden. De meisjes werden verondersteld elke avond om 21 uur thuis te zijn in de Playboy mansion. Op het einde van elke week kregen de meisjes van Hefner 1000 dollar cash. Bij het uitdelen van het geld gaf Hefner commentaar op wat ze wel of niet goed hadden gedaan de afgelopen week. Alsof de meisjes beloond werden voor hun rapport.

14. Hefner was slim

Hefner had een IQ van 152. In de middelbare school werd Hefner verkozen als diegene die het zou maken in het leven.

15. Pepsi

Hefner was heel zijn leven een Pepsi drinker. In de eerste jaren maakte hij Playboy grotendeels zelf. Hij overleefde op Pepsi en amfetamines.

16. Arrestatie

Natuurlijk kon het uitbrengen van een blootblad in het puriteinse Amerika niet zonder gevolgen blijven. In 1963 werd Hefner opgepakt en voor de rechter gebracht wegens het maken en distribueren van een obsceen tijdschrift. Het werd een ‘mistrial’ omdat de jury het niet eens raakte over de schuldvraag.

17. De beste seks ooit

Hefner beweert dat zijn beste seksuele ervaring ooit een verjaardagspartijtje was met zijn toenmalige vriendin en 17 Playmates in de grot op het terrein van de Playboy Mansion.

18. De eerste Playboy heeft geen datum op de cover

Hugh verwijderde de datum op de cover van het eerste nummer omdat hij niet wist of er de maand erna nog een nummer van Playboy zou komen. Gelukkig werden er van het eerste nummer ongeveer 53.000 exemplaren verkocht.

19. Hefner experimenteerde met homoseksualiteit

De vleesgeworden ‘womanizer’ vertelde ooit een homoseksueel contact gehad te hebben. In de beginjaren van de Playboy Mansion in Chicago stelde een man voor om hem oraal te verwennen. Hefner bekende het aanbod aangenomen te hebben.

20. Nogmaals gearresteerd

In 1963 werd Hefner tweemaal gearresteerd. De tweede maal op verdenking van het bezit van verboden naaktfoto’s van actrice Jane Mansfield. Het zouden naaktfoto’s zijn geweest van op de set van de film Promises! Promises!

21. Het beste van het beste

In de beginjaren van Playboy wilde Hefner de beste fictie brengen die er te vinden was. Hij engageerde wat later een pleiade aan sterrenauteurs zou worden zoals John Steineck, James Baldwin, John Updike, Doris Lessing, Kurt Vonnegut, Vladilir Nabokov en Michael Crichton.

22. Het best verkochte nummer van Playboy

Voor de fans….het best verkochte nummer van Playboy verkocht 7.161.561 exemplaren. Op de cover stond de Zweedse Lena Söderberg. Het ging om het november nummer van 1972.

23. Een kwartet

Hefner stelde ooit aan zijn vrouw Midred voor om een kwartetje te hebben met zijn broer Keith en diens vrouw Rae. De vier startten een erotische avond maar uiteindelijk wilden Midred en Keith ermee stoppen. Hugh en Rae hebben de nacht met zijn tweetjes doorgebracht.

24. Spreuk

Boven de deur van zijn villa in Chicago hangt een bord dat zegt: “Si Non Oscillas, Noli Tintinnare” wat zoveel betekent als “Als je niet swingt, moet je hier niet bellen”.

25. Imperium

Uiteindelijk is het aandeel van Hugh Hefner in het Playboy imperium bij zijn dood niet zo overdreven veel waard. Hefner zou goed zijn voor 43 miljoen dollar bij zijn dood. Veel voor een sterveling. Weinig in vergelijking met andere beroemde Amerikaanse ondernemers.

26. Controversieel

Nu Hefner dood is duiken de meningen over hem over al op. Er zijn er die Hefner een verdediger van vrije waarden en 'free speech' vinden. Anderen zoals bijvoorbeeld The Independent brandden Hefner af als de baarlijke duivel zelf, de man die porno uit het verdomhoekje haalde en fashionable maakte. Dat laatste is natuurlijk belachelijk. Wie aandachtig naar dames luistert die op de cover van Playboy stonden, zoals bijvoorbeeld de Vlaamse Tanja Dexters, horen een gebalanceerd verhaal waarin erkend wordt dat de Playboy foto's aan de ene kant bestaan om mannen op te winden, maar aan de andere kant ook de mooiheid van het vrouwenlichaam illustreren.

 

Gerelateerde artikelen

Playboy geeft fout toe.....vanaf april terug naakt in Playboy (hadden we 't niet gezegd???!!!)
14 februari 2017

Playboy geeft fout toe.....vanaf april terug naakt in Playboy (hadden we 't niet gezegd???!!!)

De kogel is door de kerk....de Playboy mansion is verkocht! (foto's)
07 juni 2016

De kogel is door de kerk....de Playboy mansion is verkocht! (foto's)

Playboy Mansion te koop!
10 januari 2016

Playboy Mansion te koop!

Eerste foto's van Pamela Andersons laatste fotoshoot in laatste blote Playboy
13 december 2015

Eerste foto's van Pamela Andersons laatste fotoshoot in laatste blote Playboy

Kristy Garett is de laatste blote centerfold in Playboy
11 december 2015

Kristy Garett is de laatste blote centerfold in Playboy

Vandaag verschijnt Pamela Anderson op de cover van de laatste blote Playboy
11 december 2015

Vandaag verschijnt Pamela Anderson op de cover van de laatste blote Playboy

Meer nieuws

Wens je onze artikels elke maandag, woensdag en vrijdag te ontvangen in je mailbox?
Schrijf je dan hieronder in voor onze nieuwsbrief:

Zoeken naar meer nieuws


Laatste nieuws

Erotische douche-scène waarbij Annissa alles laat zien (NSFW!!)(VIDEO)
21 oktober 2021

Erotische douche-scène waarbij Annissa alles laat zien (NSFW!!)(VIDEO)

Zot zijn doet niet zeer, tenzij op een surfboard (VIDEO)
20 oktober 2021

Zot zijn doet niet zeer, tenzij op een surfboard (VIDEO)

Nu opwindende kunstzinnige BDSM-pornofilm gratis te bekijken op Godelina (NSFW!!)(VIDEO)
20 oktober 2021

Nu opwindende kunstzinnige BDSM-pornofilm gratis te bekijken op Godelina (NSFW!!)(VIDEO)

Vrouw denkt dat ze bokser en staat haar mannetje tegen haar... man (VIDEO)
20 oktober 2021

Vrouw denkt dat ze bokser en staat haar mannetje tegen haar... man (VIDEO)

Artistieke billen-foto in paskamer
20 oktober 2021

Artistieke billen-foto in paskamer

De parmantige tepeltjes van Victoria priemen door haar negligé alsof het paasbloemen zijn
19 oktober 2021

De parmantige tepeltjes van Victoria priemen door haar negligé alsof het paasbloemen zijn

OPGEILVIDEO van Ashley (VIDEO)
19 oktober 2021

OPGEILVIDEO van Ashley (VIDEO)

Goedemorgen vanwege het OnlyFans account van Mila_Pan
19 oktober 2021

Goedemorgen vanwege het OnlyFans account van Mila_Pan

Een van de mooiste en meest liefedevolle blowjob-scènes in de porno-industrie (NSFW)(GRATIS PORNO)
19 oktober 2021

Een van de mooiste en meest liefedevolle blowjob-scènes in de porno-industrie (NSFW)(GRATIS PORNO)

18 oktober 2021

"Naakt Nieuws" van zondag 17 oktober 2021, met naakte fitness-sessie! (VIDEO)(NSFW)

Tepeluitschuiver van Meadow Walker, dochter van Fast and the Furious-acteur Paul Walker
18 oktober 2021

Tepeluitschuiver van Meadow Walker, dochter van Fast and the Furious-acteur Paul Walker

Welke van deze 2 Bond-girls is de meest geile? (NAAKT-foto's van Bond-girls!)
18 oktober 2021

Welke van deze 2 Bond-girls is de meest geile? (NAAKT-foto's van Bond-girls!)

Oei, Ashley geeft blowjob terwijl ze telefoneert met haar partner. Ze lijkt Maaike Cafmeyer wel (NSFW)
18 oktober 2021

Oei, Ashley geeft blowjob terwijl ze telefoneert met haar partner. Ze lijkt Maaike Cafmeyer wel...

Goedemorgen vanwege het OnlyFans account van Mila_Pan
18 oktober 2021

Goedemorgen vanwege het OnlyFans account van Mila_Pan

Waarom een prachtig Indisch meisje pijpen hetzelfde is als schilderen op canvas (VIDEO)(NSFW)
18 oktober 2021

Waarom een prachtig Indisch meisje pijpen hetzelfde is als schilderen op canvas (VIDEO)(NSFW)

Meisje probeert je op te winden in een konijnenkostuumpje (OPGEILVIDEO)
17 oktober 2021

Meisje probeert je op te winden in een konijnenkostuumpje (OPGEILVIDEO)

Goedemorgen vanwege het OnlyFans account van Mila_Pan
17 oktober 2021

Goedemorgen vanwege het OnlyFans account van Mila_Pan

Naakt Nieuws van vrijdag 15 oktober 2021 (VIDEO)(NSFW)
16 oktober 2021

Naakt Nieuws van vrijdag 15 oktober 2021 (VIDEO)(NSFW)

Opgewonden Ashley speelt met een grote zwarte penis (VOLLEDIGE OPGEILVIDEO)
16 oktober 2021

Opgewonden Ashley speelt met een grote zwarte penis (VOLLEDIGE OPGEILVIDEO)

Goedemorgen vanwege het OnlyFans account van Mila_Pan
16 oktober 2021

Goedemorgen vanwege het OnlyFans account van Mila_Pan