03 januari - 2018
Na de echtscheiding: daten voor dummies

Na de echtscheiding: daten voor dummies

De feestdagen zijn achter de rug, de kerstversiering mag weer opgeborgen worden. Maar… er zijn huishoudens waar na die feestdagen niet alleen de kerstboom buiten moet. Het aantal echtscheidingen in ons land ligt in januari een pak hoger dan in andere maanden. En dus zochten wij uit: is er leven na de echtscheiding?

Het is voorbij

Dat er in januari meer gescheiden wordt, kan verschillende redenen hebben. Waarschijnlijk is een deel van de breuken al langer gepland, maar willen koppels voor de schijn van de familie en de kinderen kerst nog samen vieren.

Er zijn ook mensen die in december terugblikken op het afgelopen jaar en besluiten dat het met de huidige partner allemaal geen zin meer heeft.

Koppels die al langer twijfelen of ze nog wel bij mekaar moeten blijven, komen tijdens die ‘leuke familiedagen’ verbijsterd tot de conclusie dat er eigenlijk helemaal geen familiegevoel meer is.

Tot slot zou je de dames en heren de kost niet willen geven die enkel tijdens de feestdagen meer drinken dan goed voor ze is. En die dan, met hun benevelde kop, aan hun partner toegeven dat ze het afgelopen jaar een scheve schaats hebben gereden. BAM, game over natuurlijk.

Nog een opvallend fenomeen: meestal is het de vrouw die de beslissing maakt. 

Een echtscheiding kan heel wat psychologisch, materieel en ander leed veroorzaken. En wanneer je in die situatie zit, moet je jezelf de nodige tijd geven om te ‘rouwen’ om het verlies. Maar zoek ook uit wat je weer gelukkig kan maken. Dat is misschien een nieuwe vriend of vriendin. Eentje voor het leven, of voor heel even. Wij onderzochten – met een vette knipoog, want het leven is zo al serieus genoeg – wat de mogelijkheden zijn.

De losse scharrel

Als het huwelijksbootje net naar de kabeljauwskelder is, dan ben je misschien nog niet te vinden voor een nieuwe relatie. Maar misschien wil je wel een verzetje. Of je wil als nieuwbakken vrijgezel, die jarenlang met dezelfde partner knutselde, eens zien wat het leven nog te bieden heeft.

Via Tinder vinden heel wat mensen tegenwoordig (seks)dates. Het is ook kinderlijk eenvoudig. Je maakt een profiel aan, waarna je foto’s voorgeschoteld krijgt van mannen of vrouwen – afhankelijk van je keuze – en je kiest bij iedere foto tussen liken of niet liken. Een match? Vuur je meest originele openingszin op hem of haar af en wie weet, heb je straks al een afspraakje. 

Er zijn ook verschillende websites voor dames en heren die op zoek zijn naar pikante dates. Die werken allemaal ongeveer hetzelfde. Je maakt een profiel aan, waarna je op zoek kunt naar andere profielen. Vrouwen die zich aanmelden hebben in no time een mailbox vol privé-mailadressen en zelfs telefoonnummers van mannen die maar al te graag op date willen.

Ook als man krijg je onmiddellijk reacties van vrouwen. “Het jeukt, het jeukt zo...”, stuurt een ravissante dame ons een bericht. “Mijn man is op werkreis en ik wil zo graag met jou naar bed. Wil jij dat ook met mij? Flora, uit Antwerpen.”

En of we dat willen. En ze woont dan nog achter onze hoek ook. Bij ons begint het ook te jeuken. Maar vooraleer we dat haar kunnen vertellen, moeten we eerst credits kopen om via de site te antwoorden. Flora uit Antwerpen vergat namelijk haar privé-mail bij te voegen…

Flora vraagt ons de spreekwoordelijke pieren uit de neus. Of we alleen wonen – ook geen huisdieren? –  met wat voor auto we rijden, wat we straks gaan eten enzovoort. Haar vent is blijkbaar voor een eeuwigheid op werkreis, want ze heeft tijd genoeg. Wordt er geld uit onze zakken geklopt, of is Flora op haar hoede? We besluiten haar weinig verhullende foto door Google te halen. Het resultaat is verbluffend. Op een andere Nederlandse site jaagt ze op seksdates onder de naam Kristin en ook op een Russische webstek blijkt ze actief. Wat ze daar precies doet weten we niet, Google Translate helpt ons niet veel verder. Wanneer we Flora hiermee confronteren, blijft het plots heel stil aan de overkant.

De moraal van het verhaal? Als vrouw kan je op dergelijke seksdatingsites je slag wel slaan. Maar wanneer je er als man op zoek gaat, kijk je maar beter uit voor fakeprofielen die gewoon geld in het laatje moeten brengen.

Een serieuze relatie

Wanneer je op zoek bent naar een heer of dame voor een serieuze relatie, bestaan er eveneens verschillende datingsites. Van gratis tot redelijk duur. Alleen: dat ‘gratis’ moet je wel met een korrel of twee zout nemen. Net als bij het erotisch daten kan je met een gratis profiel wel berichten ontvangen, maar niet beantwoorden. ‘Om de fakers eruit te filteren’, geven ze als reden op. Sommige sites mikken ook op een bepaald cliënteel, van ‘hoogopgeleide dertigers’ tot ‘dynamische vijftigplussers’.

Je kan er natuurlijk ook voor opteren je nieuwe liefde fysiek tegen het lijf te lopen in de plaats van online. Zo zie je meteen wat voor vlees je in de kuip hebt. Maar waar maak je de meeste kans?

Op het werk, bijvoorbeeld. Een onderzoek dat onlangs gevoerd werd, wees uit dat zeven op de tien singles wel eens wat begon met een collega. Tussen haakjes: datzelfde onderzoek wees uit dat het niet enkel vrijgezelle dames en heren zijn die foefelen op het werk. Vier op de tien ondervraagden gaf toe al eens naast de pot gepist te hebben met een collega.

Op café. Dergelijk etablissement is immers speciaal om te ontspannen, iets te drinken en nieuwe mensen te ontmoeten. Geen enkele man of vrouw zal hier raar opkijken wanneer je hier je beste openingszin bovenhaalt. Doe dit best wel vooraleer je te tipsy bent, wil je geen mal figuur slaan.

In een club. Mocht je nog geen lid zijn van een of andere club, zoek er dan eentje die het nauwst aansluit bij je hobby. Er lopen daar mannen en vrouwen rond met dezelfde interesses als jij. Een gespreksonderwerp hoef je al niet meer te zoeken, het ijs is zo gebroken. Nodig hem of haar bij je thuis uit om je postzegelverzameling te komen bekijken en er zal geen ‘neen’ als antwoord komen. Je zorgt ervoor dat er toevallig al kaarsen op de tafel staan, een heerlijk gerecht in de oven en voilà.

Op vakantie. We weten het. Dat is iets dat je normaal met je ex deed. Maar hey: groepsvakanties worden almaar populairder. Je trekt erop uit met dames en heren die hetzelfde stukje op onze planeet willen bezoeken. De ideale omgeving om te flirten met die knappe blondine of die gespierde kerel, toch?

De wetenschappelijke aanpak

Ben je bang dat je – alweer – op de verkeerde valt, of heb je gewoon geen zin om zelf de ware te zoeken? Er zijn datingsites die je hiermee helpen. Op basis van leeftijd, opleiding, lengte, gewicht, uiterlijke kenmerken en wensen, interesses, hobby’s, karaktertrekken enzovoort, berekenen zij met welke partner in hun database jij het beste matcht. Een soort van ‘Blind Getrouwd’, maar dan online eigenlijk. 

Maar er zijn datingsites die nog een stapje verder gaan en die om je DNA-staal vragen. Volgens hen staat jouw ware liefde niet in de sterren geschreven, maar wel in je DNA. Bijzonder handig, maar ook wel een beetje prijzig. De analyse van je DNA kost al om en bij de 250 euro. Daarbovenop komt nog het lidmaatschap. 

De latrelatie

Misschien heb je wel behoefte aan iemand nieuw in je leven, maar hoeft hij of zij nog niet zo direct bij je in te trekken? Dan is een latrelatie wat voor jou. Niemand die valt over je vuile sokken naast het bed, geen hond die klaagt over het feit dat je ‘s ochtends te lang in de badkamer zit. Als je dan ‘s avonds onder de wol kruipt met een boxershort of slipje vol goesting, zal je wel zelf aan de slag moeten gaan. Maar aftellen naar het volgende (erotisch) samenzijn kan ook spannend en leuk zijn.

Wel belangrijk in een latrelatie is, dat je goede afspraken maakt. Zijn jullie exclusief, of mag er elders nog geflirt/ gezoend/ gewipt (schrappen wat niet past) worden? Omdat jullie niet samenwonen is het makkelijker om er elders ook nog een relatie op na te houden. Daar onterecht van verdacht worden, kan soms een vroegtijdig einde betekenen van een latrelatie. Als je bijvoorbeeld zelf al eens graag gaat feesten en je hebt dan ook nog een achterdochtige lat-partner, dan is een storm nooit ver weg.

Tips voor de zuinige man en vrouw

Een echtscheiding betekent voor heel wat mensen financiële miserie. Mogelijk heb je het tijdelijk wat minder breed. Veel mannen die opnieuw single worden, prefereren regelmatig een prostituee bezoeken boven daten. “Dat kost minder geld en dan ben je er tenminste zeker van dat je van grond gaat”, redeneren ze dan. Maar toch hoeft daten niet per se duur te zijn.

Hou de eerste ontmoeting simpel. Spreek niet onmiddellijk af bij The Jane, we noemen maar wat. Hou het bij een stukje taart en een koffietje in een gezellige taverne. Als je dan na tien minuten doorhebt dat het toch niks wordt, heb je tenminste niet teveel in de vuilbak gesmeten.

Wil je hem of haar toch een culinair orgasme bezorgen, zonder daarvoor diep in je buidel te moeten tasten? Er zijn tegenwoordig tal van kortingswebsites. Zo’n Bongo kan je toch ook gewoon aan jezelf – en je date – cadeau geven?

Ziet je Tinder-vinger blauw van het swipen en zijn er nu een boel dames of heren waarmee je nader kennis wil maken door hen – liefst een voor een – naar de film te nemen? Bioscopen hebben tegenwoordig een lidkaart en dan is een bezoekje voor jezelf alvast heel wat goedkoper.

Er zijn ook nog andere dingen die geen rib uit je lijf kosten en toch romantisch zijn. Een strandwandeling bijvoorbeeld. Of een picknick. Een wijn- en kaasavond bij jou thuis misschien?

Daten voor de buitenbeentjes

Heb je speciale wensen, of kan het allemaal niet gek genoeg? Dan zijn er ook nog datingsites die wel heel specifiek tewerk gaan.

Op DateMyPet zoeken vrijgezellen met huisdieren lotgenoten. Op je eerste afspraak ga je dan samen met je dieren wandelen. Het vervolg spreek je dan samen af.

Een huisdier heb je op BeautifulPeople niet nodig. Wel een leuke snoet. Vooraleer je jouw profiel kunt opmaken, moet je eerst een foto van jezelf opsturen. Mannen en vrouwen die al lid waren, kunnen dan stemmen of je wel knap genoeg bent. Na twee dagen weet je dan of je al dan niet toegelaten wordt.

Werd je geweigerd? Probeer dan UglyBugBall. Hetzelfde, maar dan voor de minder mooie medemens.

Ben je zelf redelijk lang en wil je liever een heer of dame ontmoeten waarbij je niet moet bukken voor de eerste kus? Dan is TallFriends wat voor jou.

Mannetje zoekt vrouwtje – en omgekeerd – dan weer op LittlePeople.

Mannen die zich willen inschrijven op 7OrBetter, die moeten eerst het meetlint tegen hun beste vriend houden. Meet die in volle glorie geen 7 inch – 17,8 centimeter – ben je niet welkom.

Tot slot vonden we nog MyFreeInplants. Dames die graag een maatje meer in hun bloes willen maar die zelf niet willen bekostigen, schrijven zich hier op in. Heren kunnen dan een vrije gift doen aan de vrouw van hun keuze. Na de operatie mogen gulle gevers dan het resultaat in levenden lijve gaan bekijken. De dame in kwestie beslist dan of het enkel bij kijken blijft, of er ook gevoeld – en misschien wel gevogeld – mag worden.

De MILF

Tot slot willen we ook nog een lans breken voor vrouwen die na de echtscheiding alleenstaande mama worden. Mannen hebben na een lange relatie of huwelijk nogal dikwijls de neiging om op zoek te gaan naar een pittig jong, kinderloos ding. Maar wat is er verdorie mis met een MILF?

Vrouwen die nog geen kinderen hebben, willen doorgaans maar een ding. Of twee, eigenlijk. Zichzelf settelen en… kinderen krijgen. Dat zou wel eens voor stress kunnen zorgen. Voor een MILF hoeft dat niet meteen. Die heeft namelijk al kinderen. Nogal wiedes: anders zou het geen MILF zijn. Meestal zijn ze ook nog eens zelfzekerder dan jongedames die nog geen mama zijn. En emotioneel volwassener. Dankzij haar levenservaring is ze ook nog eens een aangename gesprekspartner en heeft ze meestal al wel wat meer ervaring tussen de lakens dan het kinderloze juffertje. 

***

(tags: onderzoek, sekslessen, relatie, vriendschap, liefde)

Gerelateerde artikelen

Met deze standjes heb je geen fitnessabonnement meer nodig (foto’s)
03 januari 2018

Met deze standjes heb je geen fitnessabonnement meer nodig (foto’s)

Onderzoek wijst uit: mensen worden drie keer in hun leven verliefd
30 december 2017

Onderzoek wijst uit: mensen worden drie keer in hun leven verliefd

Onderzoek wijst uit: tijdens de feestdagen hebben we meer seks
29 december 2017

Onderzoek wijst uit: tijdens de feestdagen hebben we meer seks

Vreemdgaan is voor een deel erfelijk
26 december 2017

Vreemdgaan is voor een deel erfelijk

Vandaag is Wereld Orgasmedag: Belgen hebben liever een lang orgasme dan een kast vol lekker eten
21 december 2017

Vandaag is Wereld Orgasmedag: Belgen hebben liever een lang orgasme dan een kast vol lekker eten

Wetenschappelijk verklaard: dit zijn de tien bestaande sekspersoonlijkheden
19 december 2017

Wetenschappelijk verklaard: dit zijn de tien bestaande sekspersoonlijkheden

Meer nieuws

Wens je onze artikels elke maandag, woensdag en vrijdag te ontvangen in je mailbox?
Schrijf je dan hieronder in voor onze nieuwsbrief:

Zoeken naar meer nieuws


Laatste nieuws

Charlotte de Carle in de Malediven
22 maart 2019

Charlotte de Carle in de Malediven

Sara Underwood Creepy Cabin shoot
20 maart 2019

Sara Underwood Creepy Cabin shoot

Ana Obregon en Laura Morante in La Mirada del Otro (1997)
20 maart 2019

Ana Obregon en Laura Morante in La Mirada del Otro (1997)

TV ster Lauren Bushnell op 't strand
20 maart 2019

TV ster Lauren Bushnell op 't strand

Kitrysha lingerieshoot
20 maart 2019

Kitrysha lingerieshoot

Kate Moss schaamhaar bloot
18 maart 2019

Kate Moss schaamhaar bloot

Kim Kardashian in Eva kostuum
18 maart 2019

Kim Kardashian in Eva kostuum

Duitse schoonheid Toni Garrn
18 maart 2019

Duitse schoonheid Toni Garrn

Gelekte foto's van beroemde actrice
18 maart 2019

Gelekte foto's van beroemde actrice

Gelekte douchefoto beroemde actrice
18 maart 2019

Gelekte douchefoto beroemde actrice

Carla Howe met nip slip
15 maart 2019

Carla Howe met nip slip

Barbara Palvin op haar tippen in de modder
15 maart 2019

Barbara Palvin op haar tippen in de modder

Helena Christensen tussen de dozen
15 maart 2019

Helena Christensen tussen de dozen

Roxane Mesquida geeft zich helemaal bloot in Now Apocalypse
15 maart 2019

Roxane Mesquida geeft zich helemaal bloot in Now Apocalypse

Rachel White topless op het strand
15 maart 2019

Rachel White topless op het strand

Kate Upton zwanger
15 maart 2019

Kate Upton zwanger

Forever Kate
15 maart 2019

Forever Kate

Fotogalerij Delaia González
12 maart 2019

Fotogalerij Delaia González

Vlaams meisje gebruikt al kreunend badkamermuur
12 maart 2019

Vlaams meisje gebruikt al kreunend badkamermuur